ROTATION TAP

Humle är fantastiskt, och vi älskar IPA lika mycket som alla andra. Men ibland känns det synd att IPA-stilen är så utpräglat alkoholstark. Mer är ju som bekant inte alltid bättre.

Självklart finns det stunder som kräver ett riktigt alkoholstarkt öl, men ibland vill du bara umgås med dina vänner och dina humlekottar en hel kväll, utan att hinna tröttna.

Nya Carnegie J.A.C.K. gör att du inte längre behöver välja mellan humle och alkoholstyrka. Vi har bryggt ett öl med en riktig IPA-humlekaraktär, men samtidigt hållit ner alkoholstyrkan till modesta 4,5 %. Det är det som på engelska kallas för att ölet är ”sessionable”.

J.A.C.K. låter sig gärna beskrivas. Efter den första, utpräglade beskan följer horder av humlesmaker sprungna ur citrusaktiga British Admiral och tallbarrsdoftande American Bravo. När humlen tillsätts efter jäsning, i en teknik som allas torrhumling, uppstår J.A.C.K: s friska, ljusa humlekaraktär som får oss att le. Vi känner våra humleodlare väl, och de har givit oss riktigt bra material att arbeta med. Nu är vi är glada att få presentera resultatet för dig.

Förresten, du kanske undrar över ölets namn, J.A.C.K.? Då borde du träffa våra bryggare, ( J)osefine, (A)nders, (C)hristopher, och (K)arl, som gärna förklarar det för dig personligen.