Bowling

Banhyror
Måndag 12:00-17:00 190 kr/bana och timma
Måndag 17:00-22:00 250 kr/bana och timma
Tisdag-Fredag 10:00-17:00 190 kr/bana och timma
Tisdag-Torsdag 17:00-23:00 250 kr/bana och timma
Lördag 12:00-17:00 250 kr/bana och timma
Söndag 12:00-21:00 250 kr/bana och timma
Fredag - Lördag 17:00 - 00:00 320 kr/bana och timma

Klot och skor ingår i banhyran.

Priserna kan komma att justeras under lov och röda dagar.
För information om abonnemang- och föreningsrabatter, kontakta oss på telefon 0500-48 16 00 eller fråga vår personal på plats.
Observera att tävlingar och seriematcher kan påverka starttiden för Interactive Bowling på fredagar och lördagar.

På fredagar och lördagar har vi en rekommenderad åldersgräns på 18 år från kl. 19:00 eller i målsmans sällskap.
Vi förbehåller oss rätten att fråga om legitimation i entrén, vid köp av alkoholhaltiga drycker eller för att spela på våra spelmaskiner så viktigt att ha det tillhanda vid förfrågan.

Boka din bowlingbana online!
Om du INTE har bokat en bowlingbana hos oss online tidigare måste du registrera en användarprofil innan du kan genomföra din bokning. Har du bokat en bowlingbana online hos oss tidigare, logga in med din användarprofil och skapa din bokning. Om du har möjligheten, skriv ut din bokningsbekräftelse och visa upp den alternativt visa din bokningsbekräftelse direkt i din telefon för personalen när du checkar in.

Boka din bowling här.

Följ dina vänner på Scoring Online!
Du kan följa dina vänner på Online Score eller på Lanetalk.Om bowling - Grundläggande kunskaper för den bowlingintresserade!

Klot
Klotets vikt ligger mellan knappt 3 kilo till dryga 7 kilo. Oftast är kloten tillverkade i olika sorters plast. Man spelar med tumme, lång och ringfinger.

Skor
Man spelar bowling i skor som har en speciell glidsula i läder. Bowlingskor finns i bowlinghallarna att låna.

Ansatsen
Ansatsen är den ytan där spelaren skall "transportera" sitt klot fram till banan. Fyra steg är vanligast och man börjar gå med högerbenet om man är högerhänt, vänsterbenet om man är vänsterhänt.

Banan
Bowlingbanan är knappt 20 meter lång och drygt en meter bred. Den är oftast byggd i laminat (ett sorts plastmaterial).

Käglorna
Bowlingkäglorna väger ca. 1,5 kg/st. och är gjorda av en trästomme med ett plastöverdrag. Käglor gjorda enbart i plast blir allt vanligare.

Spelet
Man skall slå ned tio käglor och för att lyckas med detta har man två försök. Skulle man lyckas slå ned alla käglorna på första slaget kallas detta "strike". Slår man ned alla käglorna på två slag kallas det "spärr". Tio uppsättningar (rutor) kallas för en serie. Skulle man "strika" eller "spärra" i sista "rutan" får man bonusslag.

Räkningen
Man får lika många poäng som man slår ner käglor, men om man "strikar" eller "spärrar" får man bonus. En strike är värd tio poäng plus vad du får ner i de två nästkommande slagen. En "spärr" är i grunden också värd tio poäng, men då får du bara tillgodoräkna det nästkommande slaget. Alltså är det viktigt att slå bra efter en strike eller spärr.

Vill du veta mer?
Fråga vår personal så besvarar dem dina frågor.