Shuffleboard / Dart

SHUFFELBOARD

140 kr / 45 min för ett bord.

En blandning mellan curling och boule som går ut att stöta bort motståndarens stenar. Ett riktigt underhållande spel som kräver nerver av stål.

Regler

Varje spelare (lag) har 4 puckar var.

Man spelar varannan puck, båda lagen spelar från samma sida. Målet är att få pucken att stanna i en av de markerade poängfälten, 1-4 poäng, på andra sidan bordet. Nuddar pucken en linje ges alltid den lägre poängen. Hänger pucken över den bortre kortsidan, utan att ha trillat ner, ges 5 poäng.

Poäng ges endast till de vinnande lagets puckar som de har bättre än motståndarlagets bästa sten.

Det lag som först uppnår 15 poäng vinner.


DART

60 kr per tavla / 45 min

Dart är ett spel, där man kastar pilar på en tavla för att uppnå poäng. Det är ett precisionsspel, som spelas både på pubar och i särskilda föreningslokaler. Namnet kommer från det engelska ordet för kort pil. Dart kan spelas av både stora och små och kräver inte någon större styrka.

Darten har hundratals av år bakom sig. Enligt en av många hörsägner började det ursprungligen med en strid mellan uttråkade krigare under en viloperiod från krigsfälten. Soldaterna kastade korta kastspjut mot liggande vintunnor. Deras tävling utvecklades och ett mer specificerat markerat mål blev nödvändigt.


BOKA AKTIVITET - KLICKA HÄR

Obs. Åldersgräns i vårt eventcenter är 18 år eller i målsmans sällskap. Efter kl 21.00 är det strikt 18 års gräns.